Skip to content

Categories:

ελληνικά

Ένοπλη επίθεση στο εργοτάξιο του Ανατολικού Τούνελ Αποστράγγισης (ΤΕΟ)

:Contrainfo-Grecia.

Το ΤΕΟ (Ανατολικό Τούνελ Αποστράγγισης) είναι ένα από τα μεγαλύτερα καταγεγραμμένα μηχανικά έργα βαθιάς αποστράγγισης. Κατασκευάστηκε για να αποτρέψει πλημμύρες στις πόλεις, ξεκινά από την Πολιτεία του Χιντάλγο και περνά από δήμους της Πολιτείας του Μεξικού. Το ΤΕΟ αποτελείται από 24 κάθετους αγωγούς με χωρητικότητα έως 150 κυβικά μέτρα όμβριων υδάτων ανά δευτερόλεπτο. Οι αγωγοί αυτοί (που είναι τεράστιες τρύπες στη γη) λειτουργούν ως αεραγωγοί για την είσοδο στο τούνελ και τη συντήρησή του με βαριά μηχανήματα.

Εκτός από τη «διάσωση» των σάπιων πόλεων από τις πλημμύρες που στέλνει η φύση ως απάντηση στην ισοπεδωτική τεχνολογική εξέλιξη, ένας από τους στόχους αυτού του κατασκευαστικού έργου στο οποίο εμπλέκονται διάφοροι θεσμοί της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (1) και ποικίλες ιδιωτικές εταιρείες (2) είναι και η υποκριτική λειτουργία της περιβαλλοντικής βελτίωσης. Για ποια περιβαλλοντική βελτίωση μιλάνε; Για αυτή τη «βελτίωση» που συνεπάγεται την καταστροφή μιας μεγάλης ζώνης πεδιάδων και δασών για το γλιστερό τούνελ τους που προστατεύει την ακεραιότητα του πολιτισμού; Γιατί αυτό έκαναν προκειμένου να το κατασκευάσουν, δέντρα ξεριζώθηκαν, ζώνες πράσινου θάφτηκαν κάτω από το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων του «μεξικάνικου περιφερειακού σιρκουί» που βρίσκεται γύρω από τους εν λόγω αγωγούς, ενδημικά ζώα έχουν επίσης πληγεί, ο ποταμός που διέτρεχε την περιοχή έχει μετατραπεί σε κανάλι αποχέτευσης και αηδιαστικών λυμάτων, η ανθρώπινη πρόοδος βίασε για άλλη μια φορά την οικολογική ισορροπία· αν σε αυτή τη «βελτίωση» αναφέρονται οι αρχιτέκτονες και υπερασπιστές αυτού του «μέγα έργου», τότε την πέτυχαν μια χαρά.

Γι’ αυτούς τους λόγους, το «Γκρουπούσκουλο του Απόκρυφου» της Άγριας Αντίδρασης κατευθύνθηκε τη νύχτα της 22ας Απρίλη στις εγκαταστάσεις ενός εκ των αγωγών του ΤΕΟ, που βρίσκεται ανάμεσα στους δήμους του Νεξτλαπάν και της Τονανίτλα στην Πολιτεία του Μεξικού. Πηδήξαμε τα συρματοπλέγματα που προστάτευαν το αποχετευτικό κανάλι και πίσω από μια μεγάλη κοκκινοπιπεριά που συνεχίζει να στέκει όρθια χτυπήσαμε κάμποσες φορές με πυροβόλα όπλα κατά των μηχανών, των δομών και τοίχων αυτής της κατασκευής. Τα άμεσα πυρά έπληξαν και κατατρόμαξαν όσους βρίσκονταν στο σημείο, μαζί με τους κρότους των ριπών που έπεφταν ακούγονταν και οι ήχοι των ζώων που φονεύτηκαν για να κατασκευαστεί το έργο, ακουγόταν το βίαιο θρόισμα του ανέμου που παρασέρνει τα πεσμένα φύλλα των δέντρων και το ακατάληπτο τραγούδι των νερών του ποταμού που βάφτηκε μαύρος από την τεχνητοποίηση, αντηχούσαν ακόμη οι ιαχές πολέμου των προγενέστερών μας: «Τώρα ναι, ή εσύ ή εγώ!»

Ούτε οι σκανδαλώδεις προβολείς φωτισμού, ούτε η επιτήρηση του μέρους, ούτε και οι νυχτερινές περιπολίες μπάτσων της πολιτειακής και ομοσπονδιακής αστυνομίας χρησίμευσαν σε κάτι. Το Απόκρυφο μας κάλυψε με το πέπλο του και φύγαμε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Με την ένοπλη αυτή ενέργεια έχουμε να δηλώσουμε κάτι:

Θάνατο και αίμα για όσους καταστρέφουν τη Γη!

Έχει κι άλλες σφαίρες για τις δομές σας και τα κεφάλια σας!

Για την εξτρεμιστική υπεράσπιση της άγριας φύσης!

Σε πόλεμο ενάντια στο τεχνολογικό σύστημα!

Άγρια Αντίδραση
«Γκρουπούσκουλο του Απόκρυφου»

Σημειώσεις:

1) Αντίστοιχα, η Γραμματεία Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (SEMARNAT), η Εθνική Επιτροπή Υδάτων (CONAGUA), το Υπουργείο Οικονομικών (SHCP) και το Υπουργείο Εσωτερικών (SFP).

2) Η μεξικάνικη εταιρεία κατασκευής υπόγειων υποδομών Comissa, η εταιρεία κατασκευών και υποδομών Cicsa (ιδιοκτησίας του μεγιστάνα Κάρλος Σλιμ), η ένωση πολιτικών μηχανικών ICA, η εταιρεία κατασκευών και γεωτρήσεων COTRISA, η κοινοπραξία κατασκευαστικών εταιρειών Estrella και Lombardo, και η ομοσπονδιακή επιτροπή ηλεκτρισμού CFE.


 

Τοποθέτηση βιβλίου-βόμβα στοιδιωτικό πανεπιστήμιο UVM

Contrainfo-Grecia.

Τα ξημερώματα της 14ης Απρίλητου παρόντοςέτους αφήσαμε ένα βιβλίο-βόμβα στιςεγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου τηςΚοιλάδας τουΜεξικού (UVM), στοκάμπους τουΚοακάλκο, στηνΠολιτεία τουΜεξικού.

Ο εκρηκτικόςμηχανισμός προοριζόταν για τοΤμήμα Επιστημών Επικοινωνίας. Αυτήείναι μία από τις ακαδημαϊκές καριέρεςμετημεγαλύτερη ζήτησηστονεργασιακό τομέα, που περιλαμβάνει από δημοσιογράφουςμέχρικινηματογραφιστές, και παρότι περικλείειδιαφόρους κλάδους, επικεντρώνεται ως επί το πλείστονστηντροφοδότησητωνμηχανισμών εξάπλωσης της προόδου και τηςτεχνολογίας.

Τοσύστημα χρειάζεται προπαγάνδα, άτομα που αναλαμβάνουντηχειραγώγηση και την αλλοτρίωσηστα μέσα μαζικής (και μη μαζικής) επικοινωνίας, χρειάζεται να κάνειτις παθητικές και δύστροπες μάζες να δουνμια «αλήθεια» μισερή, γι’ αυτό και χρησιμοποιεί τόσο τα εικονικάμέσα όσο και τα πρόσωπα αυτά που αφιερώνονται στοκουκούλωμα των πιομεγάλωντουψεμάτων. Ή μήπως (για ν’ αναφέρουμεένα παράδειγμα) δενήταν επικοινωνιολόγοι αυτοί που προσπάθησαν να αποκρύψουντην επίθεσητηςεταιρείας εξορύξεων Grupo México εναντίον τηςφύσηςμετηδιαρροή τοξικών αποβλήτωνστον ποταμό Σονόρα τον περασμένο χρόνο; Ήταν οιίδιοι που πασχίζουν επίμονα να κάνουντην πρόοδο να χωρέσεισε αυτήτην παρακμιακή κοινωνία, αυτοί πουκάνουνχρήσητης «εργασίας» τους προκειμένου να συνεχίσει να διευρύνεται τοσύστημα, προπαγανδίζοντας συμπεριφορές πουοι παραλήπτες μετατρέπουν ασυνείδητα σε αξίες, οι οποίεςτείνουν να είναι ανώδυνεςγια τησυνύπαρξη τουίδιουτουτεχνολογικούσυστήματος.

Ωςσυνήθως, η πράξη αποσιωπήθηκε, ίσωςλόγωτης πολιτικήςκρίσης πουσυνταράσσει τηχώρα, ίσωςλόγωεκείνουτου καλέσματος αναρχικώνγια μποϊκοτάζτων επερχόμενωνεκλογών, ίσωςγιατί τοιδιωτικό πανεπιστήμιο δεντο βολεύει η αναταραχή· όπως και να ’χει, αυτότο οποίο βεβαιώνουμεείναι πως, αν συνεχίσουν ν’ αποκρύπτουν τιςενέργειές μας, θα υποχρεωθούμε να γενικεύσουμετηνεξτρεμιστική επίθεσηενάντια στον πολιτισμό και στηντεχνολογική πρόοδο, τόσομεεκρηκτικάόσο και μεεμπρησμούς και εύστοχεςσφαίρες.

Αςγίνειγνωστόμια και καλή…

Για την υπεράσπιση τηςάγριας φύσηςκιενάντια στοτεχνολογικόσύστημα!

Άγρια Αντίδραση
Γκρουπούσκουλα:
«ΒροντήτουΜιξτόν»*
«ΚύριοςτηςΠράσινηςΦωτιάς»

* αναφοράστον πόλεμοτουΜιξτόν (μέσα του 16ου αιώνα) ανάμεσα σεισπανούς αποικιοκράτες και ντόπιους πληθυσμούς


 

Βομβιστική επίθεση σε αντιπροσωπεία Ford στην Τλαλνεπάντλα

Contrainfo-Grecia.

«Έχεις νιώσει το ψιλόβροχο να πέφτει πάνω σου και απ’ τη μια στιγμή στην άλλη να γίνεται καταρρακτώδης μπόρα που σε κάνει ολότελα μούσκεμα;»

Έτσι πέσαμε, σαν μια καταρρακτώδη μπόρα μετά από εκείνη την ψιλή βροχούλα.

Τη νύχτα της 9ης Απρίλη του παρόντος έτους αφήσαμε έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της Ford, στη γωνία της λεωφόρου Σορ Χουάνα με την οδό Ρίβα Παλάσιο, μερικά τετράγωνα από το Δημοτικό Μέγαρο της Τλαλνεπάντλα, στην Πολιτεία του Μεξικού. Ως συνήθως, οι Αρχές απέκρυψαν το γεγονός.

Ενώ ήμασταν ήδη μακριά, ο μηχανισμός εξερράγη, τινάζοντας την πολιτισμένη νυχτερινή ειρήνη και παραβιάζοντας τη μονότονη σιωπή της πόλης. Ήταν εκείνη τη στιγμή που δικαιωθήκαμε για άλλη μια φορά ως νυχτερινοί θηρευτές, ως ατομικιστές που δεν αποδεχόμαστε τις συνθήκες και τη ζωή που μας επιβάλλει το τεχνολογικό σύστημα, αλλά ενεργούμε σύμφωνα με τις δικές μας συνθήκες και όρους, δίχως διαμεσολαβήσεις, ούτε περιορισμούς, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τους υπόλοιπους.

Σκάσαμε τη βόμβα σε μια αντιπροσωπεία γιατί νιώθουμε απέχθεια για αυτά τα τόσο επιβλαβή, ρυπογόνα και χωροβόρα μέσα μεταφοράς όπως είναι τα αυτοκίνητα. Αυτά τα κινούμενα κομμάτια μετάλλου και πλαστικού αξίζουν να καούν ή να καταστραφούν, όπως ακριβώς αυτός ο πολιτισμός κι αυτό το σύστημα.

Δεν χωράει αμφιβολία πως τα αυτοκίνητα, τα κινητά τηλέφωνα, οι ηλεκτρικές συσκευές, οι οδικοί άξονες κ.τ.λ., αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τεχνοβιομηχανικής προόδου, αυτής της προόδου που περιορίζει και σπρώχνει στην τεχνικοποιημένη εξαφάνιση την άγρια φύση, γι’ αυτό και η επίθεσή μας.

Τα εκρηκτικά θα συνεχίσουν να σκάνε…
Δίχως να ενδιαφέρουν ζημιές ή τραυματίες…

Άγρια Αντίδραση
Γκρουπούσκουλο Νυχτερινός Θηρευτής


 

Εμπρηστική επίθεση εναντίον της τσιμεντοβιομηχανίας CEMEX

Contrainfo-Grecia.

Πολιτεία του Μεξικού

Η κατασκευαστική βιομηχανία είναι μία απ’ αυτές που απειλούν πιο πολύ την άγρια φύση γενικότερα.

Με τη συνεχή κατασκευή γεφυρών που διατρέχουν φαράγγια καταστρέφοντας τα περιβάλλοντα οικοσυστήματα, με τη φρενήρη προέλαση των αυτοκινητοδρόμων που σαβανώνουν τη γη με υδραυλικό τσιμέντο, τα αστικά τοπία απλώνουν την γκρίζα κηλίδα αυτού του σάπιου πολιτισμού.

Οι επιθέσεις ενάντια στη Γη και στα ζώα που την κατοικούμε είναι καθημερινές. Η εισβολή της τεχνοβιομηχανικής προόδου προκαλεί την κατάρρευση της εύθραυστης οικολογικής ισορροπίας, αποψιλώνοντας ολόκληρα δάση, εκτοπίζοντας τα άγρια ζώα από τα φυσικά τους περιβάλλοντα και εξωθώντας τα στη βίαιη εξαφάνιση ή στην εξημέρωση απ’ τους ανθρώπους. Τα ποτάμια παγιδεύονται σε σωληνώσεις ή γιγαντιαία αρδευτικά φράγματα, ο καθαρός αέρας μολύνεται από τα οχήματα που διασχίζουν τους αυτοκινητοδρόμους, οι πυλώνες ηλεκτρισμού και οι κεραίες τηλεπικοινωνιών ξεπηδάνε πάνω από τα κεφάλια μας σαν κατασκότεινος εφιάλτης. Κι όσο για τα ανθρώπινα όντα, ο πολιτισμός μάς έχει εκμαυλίσει και μας έχει εξαναγκάσει να εγκαταλείψουμε την πρωτόγονη σοφία που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές, στρέφοντας τον τρόπο ζωής μας στην τεχνητοποίηση και μετατρέποντάς μας σε κάτι εξ ολοκλήρου ενάντιο αυτού που ήμασταν πρωτύτερα.

Το σύστημα μας καταδίκασε ν’ αφήσουμε πίσω τη ζωή μας στη φύση, κι αντ’ αυτής, να βυθιστούμε σε μία τεχνητή πραγματικότητα, ζωντανοί νεκροί στις γκρίζες και θλιβερές πόλεις, τις μολυσμένες από τη χειραγώγηση των μίντια, του μάρκετινγκ και του παραλόγου.

Αυτό που παράγει η κατασκευαστική βιομηχανία είναι ο εκτοπισμός του άγριου και του φυσικού προς το συμφέρον του εκπολιτισμένου και εκμηχανισμένου.

Γι’ αυτούς και άλλους τόσους λόγους, πώς γίνεται κάποιοι να μην κατανοούν την άμεση επίθεση σε τέτοιου τύπου βιομηχανίες; Εμείς ξυπνήσαμε, αποστασιοποιηθήκαμε για πάντα από τις «κοινωνικές και πολιτικές διεκδικήσεις», προκειμένου να περάσουμε στη μετωπική επίθεση όσον αφορά πτυχές πιο πραγματικές. Δε μας ενδιαφέρει η πολιτική ούτε τα κοινωνικά αιτήματα, επικεντρωνόμαστε στο να διεξάγουμε πόλεμο ενάντια σε καθετί σημαίνει πολιτισμό και επεμβατική πρόοδο, έτσι όπως το έκαναν κι οι άγριοι πρόγονοί μας.

Με το παρόν ανακοινωθέν αναλαμβάνουμε την ευθύνη μιας πράξης ενάντια στις εγκαταστάσεις της μεγάλης τσιμεντοβιομηχανίας CEMEX, επί της λεωφόρου Γκουστάβο Μπας στην Τλαλνεπάντλα, στις 15 Νοέμβρη 2014. Πήγαμε ως εκεί για ν’ αφήσουμε έναν εμπρηστικό μηχανισμό στα καλώδια ηλεκτροδότησης της εν λόγω φάμπρικας τσιμέντου, παρατηρώντας κάτω απ’ τη σκιά μιας κοκκινοπιπεριάς τον αυτοσχέδιο μηχανισμό μας ν’ ανάβει, ώσπου φούντωσε για τα καλά και κατανάλωσε το στόχο προκαλώντας υλικές ζημιές κι αφήνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην πράξη: Θα συνεχίσουμε!

Άγρια Αντίδραση (RS)
Γκρουπούσκουλο «Μέχρι το θάνατό σου ή το δικό μου!»


 

Βομβιστική επίθεση στη Γραμματεία Περιβάλλοντος στην Τλαλνεπάντλα

Contrainfo-Grecia.

Επιστρέφουμε σαν τις μνήμες που ταλανίζουν όσους θέλησαν με κάθε κόστος να δαμάσουν και να καταστρέψουν το άγριο.

Με τις πράξεις μας ζωντανεύουμε ξανά το μένος και την αντίσταση των γηγενών μαχητών ενάντια στους πολιτισμούς του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Με το βρυχηθμό που μας χαρακτηρίζει, επιτεθήκαμε εναντίον ενός απ’ τους θεσμούς που θαρρεί πως είναι η «αυθεντία», κάνοντας το διαμεσολαβητή ανάμεσα στην καταστροφικότητα του σύγχρονου ανθρώπου και στον ισοπεδωμένο φυσικό περίγυρο. Με ακραίο κυνισμό ισχυρίζεται πως εργάζεται για τη φύση, αναδασώνοντας εκτάσεις, προμοτάροντας την περιβαλλοντική εκπαίδευση, επιθεωρώντας τον τεχνικό έλεγχο οχημάτων, ρεγουλάροντας τις προστατευμένες περιοχές κ.τ.λ., αλλά αυτό αποτελεί μονάχα το καλλωπισμένο προσωπείο των θεσμών που συνεργούν με το τεχνοβιομηχανικό σύστημα. Καμώνονται πως με την πράσινη κι εναλλακτική εκπαίδευση του σήμερα, μαθαίνοντας την υποταγμένη κοινωνία να ανακυκλώνει και να μην πετάει απόβλητα, κάνουν αυτόν τον κόσμο καλύτερο. Τίποτα δεν απέχει πιο πολύ απ’ την πραγματικότητα, μιας και το πρόβλημα δεν έγκειται στη συσσώρευση απορριμμάτων, ούτε και στον καταναλωτισμό, το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο πολιτισμός και το σύστημα που τον υποβαστάζει.

Αυτός ο «συνασπισμός» των «οικολογικών θεσμών» έχει φτάσει στο σημείο να οργανώνει διεθνείς συσκέψεις ως προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης Γη λόγω των υψηλών επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, κι όμως αυτό το φαινομενικό ενδιαφέρον για τη Γη πάει περίπατο άμα εστιάσουμε στις μεγάλες οργανώσεις και βιομηχανίες που συνεχίζουν να καταστρέφουν αδιακρίτως περιβάλλοντα ολάκερα για να καρπωθούνε οικονομικά οφέλη.

Εμείς δεν τους πιστεύουμε σε τίποτα, κι αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση, προκρίνουμε ως βέλτιστη επιλογή την απόρριψη με κάθε κόστος των αριστερίστικων αξιών της κοινωνίας που επιβάλλει η τεχνοπράσινη κουλτούρα και την επίθεση ενάντια στην υποκρισία αυτών των θεσμών. Γι’ αυτό τη νύχτα της 5ης Οκτώβρη πυροδοτήσαμε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του κτηρίου της Γραμματείας Περιβάλλοντος, επί της οδού Γκουστάβο Πας, στην πόλη της Τλαλνεπάντλα, στην Πολιτεία του Μεξικού.

Με αυτήν τη δράση αποδεικνύουμε (ακόμα κι αν ο Τύπος την έκανε γαργάρα) πως επιστρέψαμε, αφήνοντας τη χαρακτηριστική μας στάμπα στην έφοδο εναντίον όσων είναι υπεύθυνοι για τη συνέχιση της πορείας του συστήματος αυτού.

Αυτή είναι μόνο μια αρχή, προειδοποιούμε πως τα εκρηκτικά θα συνεχίσουνε να σκάνε…

Για την ακραία υπεράσπιση της άγριας φύσης!
Για την επίθεση ενάντια στο σύστημα και στους βαστάζους του!

Άγρια Αντίδραση [i]
«Γκρουπούσκουλο Νυχτερινός Θηρευτής»

[i] σ.τ.μ.: πρόκειται για νέα τάση που συναπαρτίζεται από διάφορες ομαδοποιήσεις τερροριστών από κοινού με τις πρώην Ατομικότητες που Τείνουν προς το Άγριο (Its), που πρόσφατα ανέλαβαν επίσης δράσεις υπογεγραμμένες στο παρελθόν με διαφορετικά ονόματα – βλ. πρώτο επικοινωνηθέν της Άγριας Αντίδρασης (RS) εδώ στα ισπανικά, και εδώ στ’ αγγλικά